ina12 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 15 dag mąki 15 dag margaryny lub masła 15 dag żółtego ostrego sera kminek, papryka w proszku ( lub gałka muszkatołowa) - dodać według własnego smaku pieprz, sól Masło lub margarynę posiekać z przesianą mąką, dodać ser utarty na drobnych oczkach, przyprawy i zagnieśc ciasto. Rozwałkować placek o grubości 5 -10 mm. Pokroić na paski 4 -5 mm, dowolnej długości. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec 15- 20 min w temp. 180 - 200*C trzeba zaglądać do piekarnika, aby nie dopuścić do przypalenia paluszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.