ulinek77 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Lutego 2007 Placek Karmelowy Placki: - 4 偶贸艂tka - 陆 szkl. cukru pudru - 40-50 dkg m膮ki tortowej - 25 dkg margaryny - 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia Z podanych sk艂adnik贸w zagnie艣膰 ciasto i upiec 2 placki w formie prostok膮tnej. W temperaturze 180stopni C przez 20-30 minut. krem: - 0,5 l 艣mietany 30% - 陆 szkl cukru pudru - 1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w szkl. wody ) - na karmel puszka mleka skondensowanego s艂odzonego - orzechy w艂oskie do smaku 艢mietan臋 ubijamy dodajemy cukier i 艂膮czymy z zimn膮 galaretk膮. Przek艂adamy ciasto i polewamy karmelem, kt贸ry przygotowujemy gotuj膮c mleko przez oko艂o 2,5 godz. Gdy b臋dzie letnie to wylewamy i posypujemy wg uznania orzechem w艂oskim. Cytuj
apsik Opublikowano 5 Lutego 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Lutego 2007 Wmoich zbiorach to ciasto widnieje pod nazw膮 Kr贸wka,z ma艂膮 r贸偶nic膮 bo do ciasta dodaj臋 mi贸d a 艣mietan臋 robi臋 z 偶elatyn膮 .Zapewniam ,偶e ciacho jest bardzo smaczne. :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Lutego 2007 W艂a艣nie jakie艣 p贸艂 godziny temu czyta艂am na forum o gotowej masie karmelowej do kupienia w sklepie. Podobno smak taki sam, a o wiele mniej roboty. B臋dzie sposobno艣膰, 偶eby wypr贸bowa膰. Pozdrawiam, justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.