ulinek77 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Strogonof 2 piersi kurczaka 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone por marchewka sól, pieprz ziołowy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki śmietany sos do pieczeni ciemny w proszku Pokroić pierś z kurczaka, paprykę, pieczarki w kostkę. Gotujemy wywar na kostce wołowej i dodajemy pierś i warzywa. Przyprawiamy do smaku. Następnie rozrabiamy sos według przepisu na opakowaniu i do wywaru. Po czym dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy. Wszystko razem zagotować. mysle, że każdemu posmakuje i nada sie na imprezy rodzinne :razz: Cytuj
monisia Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 ja robie zupelnie inaczej strogonofa ale tenm mi wyglada bardziej taki...dietetyczny :razz: ja robie tak... wołowinka w cienkie paseczki. cebulka w kosteczke pieczaki w paseczki wszystko podsmażyc na oliwie,potem dodac przecier pomidorowy,smietane,,i poddusic az mieso zmieknie podaje z kluseczkami z wody i pora ugotowaną i polaną buką tartą :razz: mysle ze czas spróbowac innego przepisu ;) a że jestem odważna w kuchni nieomieszkam tego zrobic :razz: pozdrówka :razz: Cytuj
ulinek77 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Z tym daniem jest tak, że każdy sobie z tym przepisem poradzi i będzie ok. Jesli nie wołowina to właśnie piersi z kurczaka. Ale równie dobrze może być i wieprzowina. To coś w stylu zupy chińskiej, która też była na forum - https://www.smaczny.pl/forum/zupa-chinska-rewelka--t2068.html polecam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.