Marcin Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Cóż - naprawdę trudno mi dokładnie i autorytatywnie odpowiedzieć. Z prawnego punktu widzenia sprawę opisałem już powyżej (chociaż nie mam nic wspólnego z prawem i mogę się mylić). W tym konkretnym przypadku jednak raczej zamieszczenie takiego konkretnie przepisu z informacją, że pochodzi on z tego i tego czasopisma faktycznie może przynieść autorom czasopisma raczej zysk niż stratę (biorąc pod uwagę to, iż przepis ma już swoje lata). Tak więc myślę, że możesz Ino zamieścić taki przepis z podaniem źródła (i z pewnością - jak zwykle przy Twoich przepisach - sprawdzony i opatrzony fachowym komentarzem) - natomiast oczywiście jeżeli ktoś kto ma wciąż prawa do tego - wyrazi taką prośbę - przepis usuniemy (tak akurat robimy zawsze). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Dziękuję bardzo i zastosuję się do podanych wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam pytanie,czy mozna podać adres strony z ciekawymi przepisami kuchni tajskiej (video) :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Oczywiście :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czy mogę podać swój przepis na inne forum,nie kulinarne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A więc jeszcze raz :) Czy mój przepis,który podałem na "Smacznym" mogę drugi raz przedstawić na innej stronie w internecie. Konkretnie jest to strona z obserwacji bocianów ,na której jest założony temat o przepisach kulinarnych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Acha :) Oczywiście, jeżeli chodzi o Twój przepis jest on Twoją własnością i możesz go zamieszczać gdzie tylko uważasz. To, że zamieściłeś go u nas nie upoważnia nas w żaden sposób do przypisywania sobie praw do tego przepisu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi