elmo_23 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 RYŻ Z MIGDAŁAMI 1,5 szkl. ryżu sól 2 łyżki masła dwie garści płatków migdalowych mrożony groszek 1 marchewka Ryż zalwewam wodą, solę i gotuję na sypko. Marchewkę kroję w cienkie słupki i gotuję razem z groszkiem do miękkości. Roztapiam masło i zrumieniam na nim płatki migdałowe. Następnie wszystko łączę i zapiekam jeszcze 3 min często mieszając. Jest to świetny dodatek do mięs i pieczeni. Czasami do migdałów dodaję jeszcze garść orzechów nerkowca. Gorąco polecam!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.