elmo_23 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 RYŻ Z MIGDAŁAMI 1,5 szkl. ryżu sól 2 łyżki masła dwie garści płatków migdalowych mrożony groszek 1 marchewka Ryż zalwewam wodą, solę i gotuję na sypko. Marchewkę kroję w cienkie słupki i gotuję razem z groszkiem do miękkości. Roztapiam masło i zrumieniam na nim płatki migdałowe. Następnie wszystko łączę i zapiekam jeszcze 3 min często mieszając. Jest to świetny dodatek do mięs i pieczeni. Czasami do migdałów dodaję jeszcze garść orzechów nerkowca. Gorąco polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.