Skocz do zawartości

Ryż Z Migdałami


elmo_23

Rekomendowane odpowiedzi

RYŻ Z MIGDAŁAMI

1,5 szkl. ryżu

sól

2 łyżki masła

dwie garści płatków migdalowych

mrożony groszek

1 marchewka

Ryż zalwewam wodą, solę i gotuję na sypko. Marchewkę kroję w cienkie słupki i gotuję razem z groszkiem do miękkości. Roztapiam masło i zrumieniam na nim płatki migdałowe. Następnie wszystko łączę i zapiekam jeszcze 3 min często mieszając.

Jest to świetny dodatek do mięs i pieczeni. Czasami do migdałów dodaję jeszcze garść orzechów nerkowca.

Gorąco polecam!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.