Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Następne ciasteczka, przepis znaleziony w necie przezemnie zmodyfikowany. ;-) Ostatnie ciasteczka narazie bo brak mi już puszek ;) zapasik jest na urodzinki jest co dać ;-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: :arrow: 500 g płatków górskich :arrow: 250 g cukru :arrow: 200 g masła :arrow: 2 jajka ;) 1 szkl.rodzynek ;) 80 g pestek dyni ;) 100 g słonecznika ;) 50 g wiórek kokosowych WYKONANIE JEST PROSTE WSZYSTKO WŁOŻYĆ DO MISKI I WYMIESZAĆ RĘCZNIE :arrow: PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OK.20 MINUT MOJA RADA : JA ROBIŁAM KOPCZYKI ŁYŻKĄ DO LODÓW BARDZO WYGODNE KTO NIE MA FORMOWAĆ RĘCZNIE LUB DUŻĄ ŁYŻKĄ. TAK WYGLĄDAJĄ PRZED WŁOŻENIEM DO PIECA [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] TAK WYGLĄDAJĄ PO WYJĘCIU Z PIECA [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] TAK SIĘ PREZENTUJĄ NA TALERZU [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] RAZEM WYSZŁO 45 KOPCZYKÓW JUŻ SKOSZTOWAŁAM SĄ BARDZO SMACZNE.POLECAM :arrow: OCZYWIŚCIE BĘDĄ PUSZKOWANE ;) Cytuj
JustynaZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Bardzo ładne te ciasteczka :arrow: Jak widzę, to doszłaś przez te swoje dzieciaczki do perfekcji w wypiekaniu ciasteczek, ja niestety nie zawsze mam czas, ale takie z górskimi płatkami spodobały mi się, właśnie szukałam takich owsianych słodkości. Pozdrawiam, Justyna. ;-) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Justynko daj już spokój z tymi ciastkami bo ja niedługo przestanę się mieścić w ciuchy,a mój domowy budżet nie przewiduje wymiany garderoby(dopiero by mi się od mężulka dostało).A tak poważnie to bardzo fajny kolejny zresztą przepis.Na pewno wypróbuję. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dzięki, dzięki :arrow: muszę dodać że te ciasteczka bardziej przypadaja do gustu "dorosłym" przynajmniej u mnie moja Roksana woli takie ciasteczka typu kinderbal aqle warte wypróbowania bo smaczne mąż chwalił ;-) i śmiał się że brak mi już puszek do ciasteczek :arrow: już mam narazie zakaz aż pudełka zrobią się puste :arrow: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi