Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Następne ciasteczka, przepis znaleziony w necie przezemnie zmodyfikowany. ;-) Ostatnie ciasteczka narazie bo brak mi już puszek ;) zapasik jest na urodzinki jest co dać ;-)

No to zaczynamy:

SKŁADNIKI:

:arrow: 500 g płatków górskich

:arrow: 250 g cukru

:arrow: 200 g masła

:arrow: 2 jajka

;) 1 szkl.rodzynek

;) 80 g pestek dyni

;) 100 g słonecznika

;) 50 g wiórek kokosowych

WYKONANIE JEST PROSTE WSZYSTKO WŁOŻYĆ DO MISKI I WYMIESZAĆ RĘCZNIE :arrow:

PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OK.20 MINUT

MOJA RADA : JA ROBIŁAM KOPCZYKI ŁYŻKĄ DO LODÓW BARDZO WYGODNE KTO NIE MA FORMOWAĆ RĘCZNIE LUB DUŻĄ ŁYŻKĄ.

TAK WYGLĄDAJĄ PRZED WŁOŻENIEM DO PIECA

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

TAK WYGLĄDAJĄ PO WYJĘCIU Z PIECA

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

TAK SIĘ PREZENTUJĄ NA TALERZU

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

RAZEM WYSZŁO 45 KOPCZYKÓW JUŻ SKOSZTOWAŁAM SĄ BARDZO SMACZNE.POLECAM :arrow:

OCZYWIŚCIE BĘDĄ PUSZKOWANE ;)

Opublikowano

Bardzo ładne te ciasteczka :arrow: Jak widzę, to doszłaś przez te swoje dzieciaczki do perfekcji w wypiekaniu ciasteczek, ja niestety nie zawsze mam czas, ale takie z górskimi płatkami spodobały mi się, właśnie szukałam takich owsianych słodkości. Pozdrawiam, Justyna. ;-)

Opublikowano

Justynko daj już spokój z tymi ciastkami bo ja niedługo przestanę się mieścić w ciuchy,a mój domowy budżet nie przewiduje wymiany garderoby(dopiero by mi się od mężulka dostało).A tak poważnie to bardzo fajny kolejny zresztą przepis.Na pewno wypróbuję.

Opublikowano

Dzięki, dzięki :arrow: muszę dodać że te ciasteczka bardziej przypadaja do gustu "dorosłym" przynajmniej u mnie moja Roksana woli takie ciasteczka typu kinderbal aqle warte wypróbowania bo smaczne mąż chwalił ;-) i śmiał się że brak mi już puszek do ciasteczek :arrow: już mam narazie zakaz aż pudełka zrobią się puste :arrow: