an69 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Potrzebne produkty: -ok 75 dkg karkówki wołowej -4 spore cebule ( pokrojone w plastry i uduszone z solą i pieprzem ) -ziele ang., pieprz ziarnisty,kilka listków laurowych -2-3 ząbki czosnku -1-2 piwa -musztarda Karkówkę pokroić w plastry,ułożyć w rondelku, dodać przyprawy i czosnek.NIE SOLIĆ!!Zalać piwem. Dusić do miękkości w razie potrzeby dolewając piwo ( mięsko powinno być w miarę przykryte zalewą ). Mięso ułożyć na półmisku,posolić,posmarować musztardą.Na całości ułożyć uduszoną gorącą cebulę. Można podawać z ziemniaczkami i surówką , ale doskonałe również danie na zimno jako przystawka. Przepis dostałam lata temu od znajomej.Polecam i czekam na opinie. ( Nie dawajcie innej wołowiny,nie będzie taka miękka i smaczna ) An69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 zrobiłam to i wyszło dobre, podałam na imprezie na zimno dzięki za przepis pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 pytanie: jakie to ma być piwo...mamy w przepisie wołowinę, więc może ciemne...coś w stylu Guinness'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ja dodałam piwo jasne dlatego jest trochę posmak goryczki ale z musztardą bardzo dobre po prostu coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Piwo jakie masz pod ręką,najlepiej jasne. pozdrawiam i życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.