ulinek77 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Polędwica w sosie kminkowym - polędwiczka - cebula - 1 łyżeczka kminku - 2 łyżki śmietany - sól, pieprz ziołowy i naturalny - vegeta - ziele angielskie - mąka Polędwiczkę pokroić i rozbić jak na schabowe. Każdy plaster dokładnie posypać solą i pieprzem, po czym obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. W garnku zagotować wodę i dodać cebulkę pokrojoną w piórka, następnie wrzucić do garnka podsmażone polędwiczki. Dodać kminek i przyprawić do smaku. Gotować wszystko przez 40 minut mieszając. Na koniec odstawić z ognia i dodać śmietanę. Cytuj
basga Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 a czemu aż tyle trzeba gotować?polędwiczka jest mięciutka a jeszcze obsmażona.... Cytuj
ulinek77 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 No cóż - uważam, że lepiej pogotować. to ważne. W mairę gotowani mięsko nabiera lepszego smaku. należy gotować na wolnym ogniu. polecam schab po włosku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.