Dorota Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Aby polewa na cieście podczas krojenia nie pękała, należy dodać do niej 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Moja polewa na ciasto nigdy nie pęka,jest świecąca i bardzo smaczna. Pozdrawiam :D :-) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Czekamy na przepis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Dobra polewa to - 2 tabliczki czekolady i pół kostki margaryny -rozpuścić margarynę dodać czekoladę ciągle mieszając ,po rozpuszczeniu sięczekolady zdiąć z ognia po przestudzeniu smarować ciasto , wypróbowałam tą polewę wiele razy jest super ,polecam. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Polewa, która zawsze mi się udaje to: 1 kostka margaryny, 3/4 szkl. cykru, 3 łyżki wody, 3 łyżki kakao, 1-2 łyżki miodu, Wszystkie składniki (bez miodu) włożyć do rondelka. Podgrzewać i mieszać do zagotowania. Następnie zdjąć z ognia i dodać miód - wymieszać. Gotowa! Piękna, błyszcząca, czekoladowa polewa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Witam oto mój sprawdzony wiele razy przepis na polewę na ciasto: -1/2 kostki masła(rozpuścić) -3 łyżki kako -3 łyżki cukru UTRZEĆ I DODAĆ GORĄCY TŁUSZCZ -3 łyżki wody -1 całe jajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GOSIACZEK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 :oops: :roll: Witam cię Dorunia! czy mogłabyś dokładnie napisać jak to wykonujesz? bo niebardzo jest to mi jasne :cukier utrzeć.......ale z czym ? Zgóry dziękuję GOSIA :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amberif Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Moze pieczenia ciast jeszcze w pełni nie opanowalam za to polewa wychodzi mi rewelacyjna, wiec proponuje taki przepis : 5dkg margaryny 3 łyzki cukru 3 łyzki kako 4 łyzki śmietany Margaryne rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao chwile mieszamy i dodajemy smietane. Polewa nie pęka i pięknie sie błyszczy. Polecam :roll: amber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witaj GOSIACZKU :roll: Kakao,cukier,wodę i jajko ucieram. Masło roztapiam i dodaję do tych utartych składników,mieszam dobrze i już polewa jest gotowa. Pozdrawiam Dorunia :oops: :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.