Gość Bogda Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Sernik z orzechami !!! Ciasto kruche:) 1 1/2 szklanki mąki 5 dag cukru pudru 1/2 margaryny 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Orzechy:) 4 białka ubić z 5 łyżkami cukru, dodac 1 łyżkę mąki przeennej , 1 łyżkę bułki tartej,15 dag mielonych orzechów i razem wymieszać. Kłaść kupkami na ciasto . Kupki posypać kawą prawdziwą. Ser:) 1 kg sera 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 całe jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe olejek pomarańczowy Zmiksować i wlać na kupki orzechowe i piec. Masa:) 1/2 litra mleka 2 żółtka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemiaczanej Utrzeć kostkę masła, dodać budyń.Posmarować placek , posypać zmielonymi orzechami , wymieszanymi z czekoladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 Mam pytania : jak długo piecze się ten sernik i w jakiej temperaturze oraz czy jest to porcja na blaszkę standartową ? Orzechy muszą być zmielone czy mogą być posiekane nożem? Przepis jest bardzo ciekawy i dlatego chciałabym go wypróbować jeszcze przed Świętami. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogda Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2004 Sernik piecze sie około 60 minut. W temperaturze ok 160 do 180 stopni. Orzechy maja być zmielone (pisze w przepisie!) PozdrawiaM i życze smacznego!......Bogda..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Przepis bardzo interesujacy, napewno wypróbuje , zrobie serniczek na swieta.Mam nadzieję ze mi sie uda. Pozdrowionka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2004 Bardzo dziękuję za informacje. Wypróbuję go napewno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.