renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 50 dkg mąki 50 dkg sera białego 50 dkg margaryny 2 jajka ok. 25 sztuk jabłek Ser zmielić, mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem, dodać ser, jajka, zagnieść (szybko). Ciasto podzielić na 4 części, każdą owinąć w folię i wstawić na kilka godzin do lodówki. Rozwałkowywać cienko i wykrawać okrągłą foremką. Na połówkę położyć ósemkę jabłka i przykryć drugą, itd.... Blachy nie trzeba smarować. Piec w temperaturze 240* C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Są pyszne. Polecam gorąco. :wink: :wink: :lol: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Wygląda mi to na takie pierożki z jabłkami napewno pyszne TYLKO TA ILOŚĆ JABŁEK POTEM ÓSEMKI TO TEGO NIEŹLE WYJDZIE właśnie ile tego tak wychodzi???Naprawdę 200sztuk :wink: Wiem mogę zrobić z połowy porcji JUŻ WĘDRUJE DO ULUBIONYCH :wink: POZDROWIONKA Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam Justynko! Z tych proporcji wychodzi około 160 ciasteczek. Pa. Renata :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Są bardzo smaczne polecam, a przepis mam jako pierożki serowe z jabłkami z mniejszą ilością składników, inne nazwy a jest to samo. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Potwierdzam że są bardzo pyszne[jak wszystkie przepisy naszej Renatki]ja do nakładania wykorzystuje jabłko ze słoika.Polecam i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.