renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 50 dkg mąki 50 dkg sera białego 50 dkg margaryny 2 jajka ok. 25 sztuk jabłek Ser zmielić, mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem, dodać ser, jajka, zagnieść (szybko). Ciasto podzielić na 4 części, każdą owinąć w folię i wstawić na kilka godzin do lodówki. Rozwałkowywać cienko i wykrawać okrągłą foremką. Na połówkę położyć ósemkę jabłka i przykryć drugą, itd.... Blachy nie trzeba smarować. Piec w temperaturze 240* C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Są pyszne. Polecam gorąco. :wink: :wink: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Wygląda mi to na takie pierożki z jabłkami napewno pyszne TYLKO TA ILOŚĆ JABŁEK POTEM ÓSEMKI TO TEGO NIEŹLE WYJDZIE właśnie ile tego tak wychodzi???Naprawdę 200sztuk :wink: Wiem mogę zrobić z połowy porcji JUŻ WĘDRUJE DO ULUBIONYCH :wink: POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam Justynko! Z tych proporcji wychodzi około 160 ciasteczek. Pa. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Są bardzo smaczne polecam, a przepis mam jako pierożki serowe z jabłkami z mniejszą ilością składników, inne nazwy a jest to samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Potwierdzam że są bardzo pyszne[jak wszystkie przepisy naszej Renatki]ja do nakładania wykorzystuje jabłko ze słoika.Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.