Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by艂am ma艂a to tylko j膮 pa艂aszowa艂am, jak podros艂am to j膮 robi艂am i pa艂aszowa艂am (razem z rodze艅stwem) a teraz jestem du偶a i robi臋 j膮 moim dzieciom i pa艂aszuj膮.. :razz:

Sk艂adniki

-- 2 szklanki cukru

-- 1 kostka margaryny

-- 1/2 szklanki wody

-- 2 cukry wanilinowe

-- 5 艂y偶ek kakao

-- 1 mleko w proszku (500g)

-- orzechy, rodzynki

Cukry, margaryn臋, wod臋, kakao zagotowa膰, lekko przestudzi膰. Doda膰 mleko w proszku i dobrze rozmiesza膰. Na ko艅cu dodatki (lub bez). Wy艂o偶y膰 na form臋(najlepsza b臋dzie np. tacka na szklanki). Wynie艣膰 na zimno. To jest porcja na siedmioro dzieci (tyle nas by艂o :razz: ) Sugeruj臋 p贸艂 porcji na pocz膮tek

Smacznego!!!

Opublikowano

M贸j m臋偶u艣 robi bardzo podobnie czekolad臋. Szaleje za ni膮. Kiedy艣 jak jego mama robi艂a polew臋 na murzynka, zawsze jej troch臋 tej polewy zostawa艂o, slawera dodawa艂 mleko w proszku i robi艂 pycha czekolad臋. Teraz robi prawie tak jak Ty. Czekolada jest niesamowita, kupna si臋 chowa. Jak to m贸wi膮 , przez 偶o艂膮dek do serca. :razz:

Opublikowano

Pyszna! Czekolada to m贸j ulubiony smako艂yk, wi臋c jem wszystko, co z ni膮 zwi膮zane.... zaraz zacz臋艂am robi膰, a teraz w艂a艣nie zrobi艂a si臋 najsmaczniejsza... mmmm... dzieki za przepis, naprawd臋, spr贸bujcie wszyscy! Aha, a z tym p贸艂 porcji to nie wiem, nie wiem :razz:

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.