Gość Kasztan Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Witam. Jak pewnie łatwo zauważyć jestem nowym użytkownikiem forum :wink: Stwierdziłem, że najlepszym powitaniem będzie podanie własnego przepisu. Opcja szukaj nie znalazła synonimów tak więc do rzeczy. Składniki: Puszka tuńczyka (kawałki w oleju) Koncentrat pomidorowy (polecam taki jeden firmy na P. :wink: ) 2 ząbki czosnku Łyżka sosu sojowego Bazylia Oregano Pieprz Sól (ew. Vegeta) Łyżeczka cukru Na patelnię wykładamy tuńczyka wraz z olejem, dodajemy czosnek i lekko podsmażamy. Dodajemy wodę (szklankę, dwie, jak kto lubi) i koncentrat. Mieszamy wszystko i czekamy aż się zagotuje. Zmniejszamy gaz i dodajemy przyprawy. Jeżeli sos wyszedł za rzadki można dodać mąki ziemniaczanej. Świetnym dodatkiem jest też słodka śmietana (18% z firmy na Ł. :wink: smakuje mi najbardziej), ale to tylko dla tych, którzy codziennie intensywnie ćwiczą :wink: Sos nadaje się do każdego rodzaju makaronu, choć najlepiej smakuje z rurkami lub spaghetti (i to te typy z semoliną, czyli dające się ugotować al dente). Największą zaletą jest także szybkość przygotowania. Jeżeli wstawiamy wodę na makaron równocześnie z rozpoczęciem przygotowywania sosu możemy być pewni, że lekko nam ostygnie. Pozdrawiam i mam nadzieję, że będzie Wam smakować, a także że nie wyłamałem otwartych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Dzięki za ciekawy przepis! Już mam danie na dzisiejszy szybki obiad. A przy okazji chciałam Cię bardzo ciepło powitać i pozdrowić. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 No i zrobiłam dzisiaj na obiad Twoje danie. PYSZNE!!! Dodatek przypraw ziołowych nadaje tej potrawie ciekawy smak. Dziękuję Ci Kasztan za podzielenie tak szybkim a zarazem smacznym daniem. Mam nadzieję, że masz coś jeszcze w zanadrzu i podzielisz się z nami. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata :wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Chciałam Cię bardzo serdecznie powitać KASZTANKU- :shock: apsik :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasztan Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Hehe dzięki za powitania i cieszę się, że już przepis został wykorzystany. Jak dopracuję inne to też zamieszczę :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.