agajka Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 hej Mam wielki problem!!!!!!!!!! :shock: Gotuje juz dłuuuuuuugo ponoć bardzo dobrze ( nie przechwalając sie) :grin: ale oczywiście mam wpadki!!!!! mianowicie nie wychodzi mi np pieczony schab lub szynka itp nie wiem czemu :evil: mojej tesciowej szynka rewelk i co za tym idzie "kochanie kiedy zrobisz taka szyneczke jak mamusia......" (tesciowe wieczna rywalizacja :grin: ) macie może jakies sekrety :razz: ktore mi pomoga zeby moj szynka była 100000 razy lepsza od "mamusI' :twisted: naprawde to co w piekarniuku dla mnie to klęska!! i nie wiem jak mam zrobic zeby było mięciutki kruche i wogole bo na moim schabie dzieci mogły by się uczyć gryść!!!! :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Napisz jak robisz, to podpowiemy Ci co zmienić. Czy marynujesz szynkę przed pieczeniem? W jakiej temperaturze pieczesz? Zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Ja osobiście w piekarniku pieke karczek i trzymam go tylko 90 minut bo po tym czasie mięsko staje się " łykowate ". Szynki jeszcze nie piekłam ale gdzieś mam przepis i chyba niedługo zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 ja marynuje jeden dzień w róznych przypawach ale moja tesciowa uzywa saletry ...... a i w piekarniku tez tak ok 90 min ale w duze temp moze to jest win tego ze mi nie wychodzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Agajka ja pieke w temperaturze 180 - 200 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ehmm bede musiała sprobować a stosujesz cos aby było miesko nie było "łykawe" jakies przyprwy po ktorych bedzie miekkie??? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 spróbuj obsmarzyć mięso przed włożeniem do piekarnika (zamkniesz wtedy "pory" w mięsie i nie powinno być suche, choć słyszałem również inne głosy na ten temat...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ja piekę w specjalnym rękawie do pieczenia. Mięsko jest kruche i soczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Tak co DeLarge mówi faktycznie możesz zrobić,ja osobiście nie robie tego. Po upieczeniu trzymam w żaroodpornym naczyniu aż wystygnie. Kiedyś nie mogłam już wytrzymać i ukroiłam zaraz po upieczeniu i cały ten "sosik" wypłynął mi i niestety zespsułam cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 mam zamir szynke w tym tyg piec moze się uda ale czy szynka faszerowana jest dobra zawsze schaba jadłam takiego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Karczek w kawałku. *karczek *2 cebule(pokrojone na ćwiartki) *kostka warzywna *2 ząbki czosnku *mieszanka na marynaty(staropolska) *olej,jałowiec Dzień wcześniej zamarynować mięso.Mieszankę rozrobić z olejem,posiekanym czosnkiem,cebulą, (dodaję jeszcze kilka rozgniecionych owocow jałowca).Odstawic do lodówki.Następnego dnia włożyc do dobrze nagrzanego piekarnika na okolo 15 min.,nie przykrywać.Jak sie przypiecze i dostanie ładnego kolorku, zalać bulionem,przykryc i dusic do miękkości(1kg okolo 1 godz.)Po upieczeniu pokroic w plastry,polać sosem :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta583 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 smacznie wygląda ta karkóweczka,ja robię podobnie.Po upieczeniu kroję ją elektrycznym nozem to się nie rozwala tylko jest w całych ładnych plastrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Miesa pieke w rekawie do pieczenia miesa. Mieso wowczas jest soczyste i kruche. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja również jak Ela piekę mięso w rękawie i jest bardzo dobre :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.