Skocz do zawartości
Marron

Zupa Z Dyni Z Kasztanami

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla 6 osób

Przygotowanie: 40min.

Składniki : 1 słoik 360g całych kasztanów , 2,5 do 3kg dyni, 200g boczku, 200g śmietany ,

2 duże cebule, tymianek, liść laurowy, sól, pieprz.

Przygotowanie : Z dyni wyciąć kapturek .Wydrążyć dynie , wyrzucając pestki . Gotować miąższ z pokrojoną w kawałki cebulą , dodać tymianek, liść laurowy, sól , pieprz, zalać wodą aż przykryje zawartość miąższu, gotować około 20min. Zmiksować , dodać śmietanę.

Na patelni smażyć na złoto boczek pokrojony w kostkę oraz kasztany . Podgrzać dynie poprzez wypełnienie ją gorącą wodą . Po wylaniu wody , wypełnić dynię zupą i dodać z patelni kasztany z boczkiem . Przykryć kapturkiem , podawać.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wow fajne zdjecie :shock: wyglada smacznie.. a gdzie mozna kupic takie kasztany? kiedys jadlam we Francji kasztany pieczone na grillu..baardzo dobre :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.