Skocz do zawartości

Ciasto Z JabŁkami I Kasztanami


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla 4 osób

Przygotowanie: dzień wcześniej

Pieczenie 30 min Składniki : 200g puree kasztanowego , 50g kremu kasztanowego waniliowego, 4 duże jabłka, 50 g cukru , szczypta soli, 200g mąki, 10 ml wody, 125g masła, 1 łyżka likieru kasztanowego

Przygotowanie : Wymieszać mąkę z wodą , szczyptą soli aż do otrzymania jednolitego ciasta. Rozwałkować ciasto posypując je kawałkami podrobionego masła. Złożyć ciasto w "portfelik" na 3 warstwy.

Wymieszać puree kasztanowe z kremem waniliowym i likierem.

Obrać jabłka , wydrążyć środek. Przekroić ciasto na 4 kawałki , każdy kawałek rozkładając w kształt prostokąta. Obtoczyć jabłka w cukrze. Położyć każde jabłko na środku prostokąta i włożyć do środka jabłka przygotowaną masę kasztanową. Przykryć je ciastem a następnie posmarować jajkiem. Piec w piekarniku 30 min. w temp. 230 C

Podawać letnie.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.