Skocz do zawartości

Jarzyny Z Patelni


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

Na 4 porcje: 2 cebule, 40 dkg marchewki, 70 dkg kapusty, 25 dkg pieczarek, 2 łyżki oleju, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), sól, pieprz; gęsta, kwaśna śmietana; natka pietruszki 1. Obraną cebulę pokrój w wąskie paseczki a marchewki ukośnie w cienkie plasterki. Kapustę pokrój w dość szerokie paski (2-3 cm). Pieczarki większe przekrój na połówki, mniejsze pozostaw w całości. 2. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i marchew, smaż, mieszając od czasu do czasu, przez ok. 4 minuty. Dodaj pieczarki, smaż kolejne 2 minuty. Na koniec dodaj kapustę i smaż 5 minut. Podsmażone warzywa i peczarki zalej bulionem, patelnię przykryj i duś jeszcze przez 5-10 minut, delikatnie zamieszaj. 3. Gotowe danie dopraw do smaku solą, pieprzem. Polej śmietaną. Udekoruj natką. Jarzynki można jeść jako samodzielne danie, mogą też być dodatkiem do makaronu, ryżu, pieczonych mięs, itd.... Życzę Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.