Skocz do zawartości

Ragout Z Kurczaka


monia79

Rekomendowane odpowiedzi

4 piersi po 1 szt. cebuli, jabłka, papryki 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1/2 szklanki białego wina lub wody 3 łyżki posiekaej natki lub kiełków soi Obraną cebulę i umyte jabłko kroimy w dośc dużą kostkę. Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż na 4 (większą na 6), usuwamy pestki i kroimy na większe kawałki. Pokrojone w kostkę mięso obsmażamy krótko na gorącej oliwie i przekładamy do garnka. Na pozostawionym na patelni tłuszczu już na zmniejszonym ogniu chwilę podsmażamy cebulę, jabłko, paprykę i również przekładamy do garnka. Dodajemy wino i musztardę, solimy i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem lub bułką posypane natką lub kiełkami soi. Bon apetit!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.