monia79 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 4 piersi po 1 szt. cebuli, jabłka, papryki 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1/2 szklanki białego wina lub wody 3 łyżki posiekaej natki lub kiełków soi Obraną cebulę i umyte jabłko kroimy w dośc dużą kostkę. Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż na 4 (większą na 6), usuwamy pestki i kroimy na większe kawałki. Pokrojone w kostkę mięso obsmażamy krótko na gorącej oliwie i przekładamy do garnka. Na pozostawionym na patelni tłuszczu już na zmniejszonym ogniu chwilę podsmażamy cebulę, jabłko, paprykę i również przekładamy do garnka. Dodajemy wino i musztardę, solimy i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem lub bułką posypane natką lub kiełkami soi. Bon apetit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.