monia79 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 4 piersi po 1 szt. cebuli, jabłka, papryki 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1/2 szklanki białego wina lub wody 3 łyżki posiekaej natki lub kiełków soi Obraną cebulę i umyte jabłko kroimy w dośc dużą kostkę. Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż na 4 (większą na 6), usuwamy pestki i kroimy na większe kawałki. Pokrojone w kostkę mięso obsmażamy krótko na gorącej oliwie i przekładamy do garnka. Na pozostawionym na patelni tłuszczu już na zmniejszonym ogniu chwilę podsmażamy cebulę, jabłko, paprykę i również przekładamy do garnka. Dodajemy wino i musztardę, solimy i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem lub bułką posypane natką lub kiełkami soi. Bon apetit! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.