Skocz do zawartości

Pieróg Z Kapustą I Miesem -pieczony


szanti

Rekomendowane odpowiedzi

1/2 kg maki 3/4 kostki margaryny 4 dkg drożdży 1 jajo 3 łyzki smietany sól,szczypta cukru do smaku Zarobić ciasto. 75 dkg kapusty poszatkowac i ugotować na miękko w 1 szklance mleka. 30 dkg miesa udusić ,pokroic w kostke. 2 jaja ugotowane pokroic w cwiartki, 2 cebule podsmazyc. Mieso wymieszać z cebula i kapusta. Ciasto rozwałkować na grubosc3/4 cm w prostokątny placek. Przez srodek placka ułożyc nadzienie z kapusty, obłozyc czastkami jajka, zlepic brzegi ciasta do srodka, formujac pieróg. Włożyć na blache i piec w temperaturze około 150 stopni na jasny złoty kolor. Podawać na goraco z sosem pomidorowum.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo sie ciesze ze smakował. Polecam też do farszu dodac troche startego sera. Smakuje równie dobzre. Pozdrawiam :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.