Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1 szklanka ryzu 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki cukru sol,pieprz mielony Pomidory sparzyc,obrac ze skorki,pokroic. Cebule drobno pokroic.Marchew zetrzec na tarce o duzych oczkach. Do garnka wlozyc pomidory,cebule i marchew,dodac ocet,oliwe i przyprawy. Gotowac przez 1,5 godziny.Nastepnie dodac ryz i gotowac jeszcze 1 godzine. Gorace nakladac do sloikow.Po otworzeniu sloika mozna dolozyc makrele wedzona. SMACZNEGO!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Elud la mnie nazwa zawsze mówi za resztę. A tu pewnie chodzi o paprykarz szczeciński taki co jest w puszkach w sprzedaży? Przepraszam za zamieszanie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Zuziorek!!! Wlasnie o taki chodzi. Goraco pozdrawiam :razz: :razz: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Basia 96!!!! Basiu ja wlasnie dodaje makrele wedzona jak wyjme ze sloika. Jest wtedy lepszy, tylko do sloika nie dodawaj. Ciesze sie ,ze smakuje Tobie i dzieciom. Cieplutko pozdrawiam :-D :-D :-D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wypróbowałam paprykarz z makrelą wędzoną, dodałam łyżkę keczupu pikantnego i mieliśmy pyszną kolację.Polecam bo warto wypróbować, pyszny dodatek do chleba .Pozdrawiam :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Basiu za mile slowa i ciesze sie, ze paprykarz smakuje. pozdrawiam cieplutko :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ,ela52(jeśli tak mogę się zwracać?) , ten paprykarz nie tylko jest dobry .....jest bardzo dobry. Robiłam z połowy porcji , teraz żałuję .Wiem ,że będzie gościł częst w moim jadłospisie. Z prostych produktów a bardzo smaczne jarskie danko.Nic dodać ,nic ująć....zachęcam Was do wypróbowanie tego przepisu , a nie pożałujecie. Mam jeszcz pytanko ,czy można go przechowywać do zimy, oczywiśćie po pasteryzacji.Pozdrawiam serdecznie :grin:

post-6888-1188330879_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj figiel!!! Paprykarz mozesz przechowywac i do wiosny,jesli jest zakryty. Goraco pozdrawiam :P :P :P :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.