Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1 szklanka ryzu 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki cukru sol,pieprz mielony Pomidory sparzyc,obrac ze skorki,pokroic. Cebule drobno pokroic.Marchew zetrzec na tarce o duzych oczkach. Do garnka wlozyc pomidory,cebule i marchew,dodac ocet,oliwe i przyprawy. Gotowac przez 1,5 godziny.Nastepnie dodac ryz i gotowac jeszcze 1 godzine. Gorace nakladac do sloikow.Po otworzeniu sloika mozna dolozyc makrele wedzona. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

  • 4 miesiące później...

Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Basia 96!!!! Basiu ja wlasnie dodaje makrele wedzona jak wyjme ze sloika. Jest wtedy lepszy, tylko do sloika nie dodawaj. Ciesze sie ,ze smakuje Tobie i dzieciom. Cieplutko pozdrawiam :-D :-D :-D

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Witam ,ela52(jeśli tak mogę się zwracać?) , ten paprykarz nie tylko jest dobry .....jest bardzo dobry. Robiłam z połowy porcji , teraz żałuję .Wiem ,że będzie gościł częst w moim jadłospisie. Z prostych produktów a bardzo smaczne jarskie danko.Nic dodać ,nic ująć....zachęcam Was do wypróbowanie tego przepisu , a nie pożałujecie. Mam jeszcz pytanko ,czy można go przechowywać do zimy, oczywiśćie po pasteryzacji.Pozdrawiam serdecznie :grin:

post-6888-1188330879_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.