ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 3 szklanki maki 2 szklanki wody 1 szklanka roztopionego tluszczu 5 jajek 1 lyzeczka proszku do pieczenia tluszcz do smazenia WYKONANIE: Do gotujacej wody z tluszczem wsypac make i dobrze wymieszac,zeby nie bylo grudek.Ostudzic.Po ostygnieciu dodawac po 1 jajku i mieszac.Do nagrzanego tlluszczu klasc lyzka ciasto i smazyc.Po usmazeniu polozyc na talerzu i polac sosem czekoladowym. SOS CZEKOLADOWY: 1/5 szklanki mleka 2 jajka 1/2 zsklanki cukru 1 lyzka masla 1 lyzka kakao 1 lyzeczka maki ziemniaczanej Wszystkie skladniki wymieszac w 1/2 szklanki mleka. Pozostale mleko zagotowac i wlac do niego wymieszane w 1/2szklanki mleka skladniki.Tym sosem polac paczki ptysiowe. SMACZNEGO!!! :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 chyba sporo wychodzi ciasteczek z tej porcji bo ja robiłam z 1 szkl mąki i było niemało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Elu te pączki piecze się jak tradycyjne pączki w głębokim oleju?Ile wychodzi sztuk z tej porcji?jak dużo to zrobię z połowy porcji. Pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 te paczki smazy sie w glebokim oleju. wychodzi ich sporo. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zawsze polewałam lukrem ale ten sos czekoladowy już zapisałam :razz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.