ela52 1 Napisano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 1kg maki 1/5 szklanki mleka 1/2 zsklanki cukru 6 jaj 1 kostka margaryny 2 lyzki oleju 10 dag drozdzy sol do smaku WYKONANIE: Jajka ubic z cukrem,dodac szklanke mleka ,drozdze,rozpuszczony tluszcz i olej. Zostawic na noc.Nastepnie dodac make,sol i reszte mleka.Wymieszac. Wylozyc na wysmarowane blaszki.Posypac kruszonka. Wstawic do piekarnika i upiec. KRUSZONKA: 1 zsklanka maki 1/3 kostki margaryny lub masla 2-3 lyzki cukru pudru+ cukier waniliowy lub zapach Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiolka 0 Napisano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Elu bardzo ciekawy przepis ale nie podałaś w ilu stopniach piec i jak dlugo :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ela52 1 Napisano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Wiolu!!! Ciasto trzeba piec 40-45 minut w temperaturze 170stopni. PRZEPRASZAM :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Pewnie z tej porcji to wychodzi ze 2 blaszki,prawda? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EWA1992 2 Napisano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Elu - mam pytanie(może głupio to zabrzmi) ale ciasto mi nie "wyjdzie" z miski przez noc? I wogóle jak długo trzymać,bo jeśli bym zrobiła rano to mam trzymac tyle czasu? Wytłumacz mi bardzo proszę... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ela52 1 Napisano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witaj basga!!! Tak z tej porcji wychodzi 2 blaszki. Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ela52 1 Napisano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ewuniu!!! Ciasto nie Wyjdzie Ci z miski nie martw sie. Jak chcesz mozesz zrobic rano,a wieczorem upiec. Pozdrawiam goraco :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystyna9 7 Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 1kg maki 1/5 szklanki mleka 1/2 zsklanki cukru 6 jaj 1 kostka margaryny 2 lyzki oleju 10 dag drozdzy sol do smaku WYKONANIE: Jajka ubic z cukrem,dodac szklanke mleka ,drozdze,rozpuszczony tluszcz i olej. Zostawic na noc.Nastepnie dodac make,sol i reszte mleka.Wymieszac. Wylozyc na wysmarowane blaszki.Posypac kruszonka. Wstawic do piekarnika i upiec. KRUSZONKA: 1 zsklanka maki 1/3 kostki margaryny lub masla 2-3 lyzki cukru pudru+ cukier waniliowy lub zapach Coś mi nie pasuje ilość mleka. W składzie pisze 1/5 szklanki, a już pierwszego dnia należy dodać 1 szklankę i jeszcze resztę dodać drugiegi dnia. Ile w końcu ma być tego mleka? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysia50 0 Napisano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam! mnie się wydaje że mleka ma być 1 1/2 szklanki tylko zostało to żle napisane. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ina12 18 Napisano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Napewno to jest 1 1/2 szklanki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi