Marron Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Składniki: 220 g masła 120 g gorzkiej czekolady 4 jajka 2 szklanki cukru granulowanego 2/3 szklanki mąki kasztanowej ? łyżki stołowej proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa wyciągu z wanilii puszka 240 g kasztanów jadalnych obranych, dobrze posiekanych Przygotowanie: Nagrzać piekarnik na temperaturę 170? C. Wysmarować foremkę tłuszczem. Wstawić do kuchenki mikrofalowej czekoladę i masło w misce i zagrzać przez 2 minuty, aż masło stopnieje. Wymieszać aż czekolada zupełnie stopnieje i kiedy już tak się stanie odstawić mieszaninę na bok. Ubić jajka razem z cukrem, dodać wyciąg z wanilii. Wlać rozpuszczone masło i czekoladę do ubitych jajek i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać mąkę kasztanową oraz proszek do pieczenia i dalej mieszać. Gdy wszystkie składniki utworzą jednolitą masę dodać posiekane kasztany. Całą miksturę wlać do foremki. Piec 35 minut. Gdy ciasto będzie już gotowe, niech wystygnie. Pokroić na kwadraciki. Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics lub http://www.marron.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.