Skocz do zawartości

Kasztanowe Ciasteczka „brownies”


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

220 g masła

120 g gorzkiej czekolady

4 jajka

2 szklanki cukru granulowanego

2/3 szklanki mąki kasztanowej

? łyżki stołowej proszku do pieczenia

1 łyżka stołowa wyciągu z wanilii

puszka 240 g kasztanów jadalnych obranych, dobrze posiekanych

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik na temperaturę 170? C. Wysmarować foremkę tłuszczem. Wstawić do kuchenki mikrofalowej czekoladę i masło w misce i zagrzać przez 2 minuty, aż masło stopnieje. Wymieszać aż czekolada zupełnie stopnieje i kiedy już tak się stanie odstawić mieszaninę na bok. Ubić jajka razem z cukrem, dodać wyciąg z wanilii. Wlać rozpuszczone masło i czekoladę do ubitych jajek i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać mąkę kasztanową oraz proszek do pieczenia i dalej mieszać. Gdy wszystkie składniki utworzą jednolitą masę dodać posiekane kasztany. Całą miksturę wlać do foremki. Piec 35 minut. Gdy ciasto będzie już gotowe, niech wystygnie. Pokroić na kwadraciki.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1174144169_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.