Skocz do zawartości

Penne Z Kasztanami I Grzybami


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

Dla 4 osób.

Składniki:

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

puszka kasztanów jadalnych obranych

2 ząbki rozgniecionego czosnku

3 łyżki stołowe masła

250 g cienko pokrojonych grzybów

1 łyżka ziół ( pietruszka, tymianek, majeranek, szczypiorek itp.)

250 g makaronu penne

starty ser Parmezan

sól

pieprz

Przygotowanie:

Posiekać kasztany. Rozgrzać w dużej patelni oliwę z oliwek i smażyć kasztany aż przybiorą złoty kolor. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę.

W drugiej patelni rozpuścić masło i smażyć grzyby aż zmiękną. Dodać wcześniej podsmażone kasztany oraz zioła i wszystko wymieszać. Można dodać odrobinę pieprzu i soli dla smaku.

W międzyczasie gotować makaron penne aż będzie al dente. Gdy makaron będzie już gotowy, dodać sos i posypać startym Parmezanem.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

post-5074-1174145759_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.