apsik Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 25 dag cukru pudru utrzeć z 6 żółtkami do białości dodać 25 dag maku mielonego suchego[można kupić w Kauflandzie] następnie dodawać po kolei i ucierać; 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka octu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1łyżka mąki ziemniaczanej. Na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszać.Piec około 45 min. Po upieczeniu przekroić. Przygotować krem budyniowy i ciasto składać następująco. Jedna część ciasta-pół kremu-na to biszkopty maczane w rozcieńczonym alkoholu i między biszkopty drążone wiśnie-reszta kremu -druga część ciasta. Na wierzchu polać polewą,smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Apsik!!! Czy do tego ciasta maki sie nie dodaje? :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Myślę Elu,że nie dodaje się mąki. W przepisie jest bułka tarta, no i mąka ziemniaczana. Robiłam już takie ciasta. Są pyszne i delikatne. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Faktycznie jak radziła Renatka nie dodaje się mąki pszennej ,mam przepis na makowiec z bakaliami który też jest bez mąki.Ciasto nie wyrasta bardzo duże ,ale jest smaczne. Pozdrawiam Cię moja imienniczko APSIK-ELA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Elu - następny fantastyczny przepis jaki podałaś na forum smaczny i już mi ślinka cieknie a jestem ogromnym łasuchem... Pozdrawiam serdecznie Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.