basga Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Po 1 szklance: białek suchego maku cukru mąki 1 łyzeczka proszku Białka ubić z odrobiną soli,dodać cukier,zmiksować. Dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec w 170*C/40min. 2 serki homo 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku i tężejącą zmiksować z serkami,przełożyć ciasto i schłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 świetny przepis na wykorzystanie pozostałych białek. :grin: Basqa a w jakiej blaszce go piekłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witaj!!! Super przepis i juz nastepny do kolekcji. Tylko kiedy to wszystko wykonac??? :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 No właśnie wczoraj miałam trochę białek i zrobiłam takiego kombinowanego pieguska,upiekłam go w normalnej,prostokątnej formie a potem wpadłam na pomysł przełożenia :grin: Akurat miałam serki i galaretkę. Jako że piekę w formie silikonowej i nie chcę jej uszkodzić przy krojeniu w niej ciasta, to pokroiłam upieczone ciasto na paski i ułożyłam je w keksówce przekładając masą :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ja też często piekę pieguska ,tylko w moim przepisie jest jeszcze margaryna i jabłka smażone[jest bardziej wilgotny] Dzieki Basga za pomysł z przełożeniem,następnym razem z niego skorzystam. Pa,pa pa apsik -Ela. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 O widzisz Elu-z jabłkami to nie robiłam,ile ich trzeba,tak około 1 szklanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 OTO MÓJ PIEGUSEK 1 szkl białek 1 szkl cukru 3/4 szkl maku 3/4 margaryny roztopionej 2 łyżeczki proszku 3 łyżki jabłek smażonych 1 1/2 szkl mąki Ubić białka na sztywno ,dodać cukier dalej ubijając dodać mak ,jabłka i na koniec dać margarynę i mąkę z proszkiem,wymieszać delikatnie. Jest to przepis na blaszkę 3/4 ,ale można upiec na dużej i przełożyć jak radziła Basia [jeśli mogę tak mówić,czy tak masz na imię] Jeżeli lubicie piegusy to próbujcie......Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 tak mam na imię :grin: Margaryny 3/4 kostki czy szklanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Pieguska przekładałam kremem kokosowym ale ten z serkami brzmi ciekawie.Muszę go zrobić.Dzięki za przepis. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Basiu już odpowiadam,margaryny ma być 3/4 kostki tylko trzeba rozpuścić..... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ja też mam już pełen zeszyt przepisów, nie wiem kiedy to wszystko zrobie,basga jakiego smaku dałas galaretke? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 basqa,prosze napisz dokladnie jakie serki,bo sa rozne gramatury.A tak w ogole to fajny przepis,bo nie raz zostaja bialka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Galaretkę dałam gruszkową a serki to chyba 125g,o ile dobrze pamiętam,w każdym razie takie normalne opakowania,parę gram nie robi różnicy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.