Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 dag m膮ki 25 dag margaryny 25 dag cukru pudru 5 jaj 艂y偶ka proszku do pieczenia 艂y偶ka spirytusu 50 dag bakalii - orzechy, migda艂y, rodzynki. suszone 艣liwki bez pestek, sma偶ona sk贸rka z pomara艅czy Utrze膰 margaryn臋, doda膰 偶贸艂tka, nast臋pnie cukier puder i alkohol. Na koniec po艂膮czy膰 z m膮k膮 wymieszan膮 z proszkiem do pieczenia i pian膮 ubit膮 z bia艂ek. Posiekane bakalie wymieszane z 艂y偶k膮 m膮ki wsypa膰 do ciasta i delikatnie wymiesza膰. Piec w temp. 170* C.

• 4 miesi膮ce temu...
Opublikowano

Ino :( Zadanie wykonane :lol: Keks bardzo dobry :) post-5154-1226775507_thumb.jpgpost-5154-1226775536_thumb.jpg Pomimo wymieszania bakalii z m膮k膮...troch臋 opad艂y :lol: Ale co tam :-D :lol:

Opublikowano

Iwonko mo偶esz doda膰 w贸dk臋 nawet dwa kieliszki, jak nie dodasz alkoholu to ciasto te偶 b臋dziesz mia艂a udane. Majko dzi臋kuj臋 bardzo 偶e korzystasz z moich przepis贸w i jeste艣 z nich zadowolona. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Mac dzi臋kuj臋 bardzo za opini臋 i dodanie zdj臋膰. Najwi臋ksz膮 rado艣膰 sprawi艂e艣 my艣l臋 偶e nie tylko mnie ale i wszystkim 偶e powr贸ci艂e艣 do nas. Pozdrawiam serdecznie i pozosta艅 z nami na sta艂e.

Opublikowano

Ino. dzi艣 upiek艂am keks w/g Twojego przepisu. Jest super smaczny. Co prawda p臋k艂 mi wzd艂u偶, ale ten mankament przysypa艂am cukrem pudrem. Ja nigdy nie by艂am dobra z pieczenia. Teraz b臋d臋 pisa膰 do sejmu o specjalny dodatek do piel臋gniarskiej emerytury abym mog艂a piec ci膮gle nowe ciasta. ( to tylko 偶art). Serdecznie Ci臋 pozdrawiam i dzi臋ki za wspania艂e przepisy.

Opublikowano

Minia dzi臋kuj臋 偶e da艂a艣 zna膰 i ciesz臋 si臋 偶e smakuje. Bardzo dobrze pieczesz, ciasto 偶e p臋k艂o to dow贸d 偶e dobrze je uciera艂a艣, babki dobrze utarte te偶 p臋kaj膮. Pozdrawiam serdecznie.

• 1 rok p贸藕niej...
Opublikowano

Ja tez zrobi艂am ten keks na wigili臋,bardzo wszystkim smakowa艂- Halinko dzi臋kuj臋 za przepis :)

• 5 miesi臋cy temu...

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.