ina12 Opublikowano 24 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Marca 2007 25 dag m膮ki 25 dag margaryny 25 dag cukru pudru 5 jaj 艂y偶ka proszku do pieczenia 艂y偶ka spirytusu 50 dag bakalii - orzechy, migda艂y, rodzynki. suszone 艣liwki bez pestek, sma偶ona sk贸rka z pomara艅czy Utrze膰 margaryn臋, doda膰 偶贸艂tka, nast臋pnie cukier puder i alkohol. Na koniec po艂膮czy膰 z m膮k膮 wymieszan膮 z proszkiem do pieczenia i pian膮 ubit膮 z bia艂ek. Posiekane bakalie wymieszane z 艂y偶k膮 m膮ki wsypa膰 do ciasta i delikatnie wymiesza膰. Piec w temp. 170* C. Cytuj
iwonka221 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam!Ineczko mam pytanie odno艣nie tego keksu,czy zamiast spirytusu mog臋 da膰 w贸dk臋?Da膰 te偶 kieliszek czy wi臋cej w贸dki?Pozdrawiam!!! Cytuj
mac51 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ino :( Zadanie wykonane :lol: Keks bardzo dobry :) Pomimo wymieszania bakalii z m膮k膮...troch臋 opad艂y :lol: Ale co tam :-D :lol: Cytuj
Majka9 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Musze przyzna膰 偶e ciasto wygl膮da pi臋knie . Musze tez je upiec :) Ina bardzo lubi臋 kozysta膰 z Twoich przepis贸w s膮 naprawd臋 super . :( Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Iwonko mo偶esz doda膰 w贸dk臋 nawet dwa kieliszki, jak nie dodasz alkoholu to ciasto te偶 b臋dziesz mia艂a udane. Majko dzi臋kuj臋 bardzo 偶e korzystasz z moich przepis贸w i jeste艣 z nich zadowolona. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mac dzi臋kuj臋 bardzo za opini臋 i dodanie zdj臋膰. Najwi臋ksz膮 rado艣膰 sprawi艂e艣 my艣l臋 偶e nie tylko mnie ale i wszystkim 偶e powr贸ci艂e艣 do nas. Pozdrawiam serdecznie i pozosta艅 z nami na sta艂e. Cytuj
mac51 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dzi臋kuj臋 Ino :grin: R贸wnie偶 serdecznie pozdrawiam :P [ZDJ臉CIE NIEDOST臉PNE] Cytuj
minia51 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ino. dzi艣 upiek艂am keks w/g Twojego przepisu. Jest super smaczny. Co prawda p臋k艂 mi wzd艂u偶, ale ten mankament przysypa艂am cukrem pudrem. Ja nigdy nie by艂am dobra z pieczenia. Teraz b臋d臋 pisa膰 do sejmu o specjalny dodatek do piel臋gniarskiej emerytury abym mog艂a piec ci膮gle nowe ciasta. ( to tylko 偶art). Serdecznie Ci臋 pozdrawiam i dzi臋ki za wspania艂e przepisy. Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Minia dzi臋kuj臋 偶e da艂a艣 zna膰 i ciesz臋 si臋 偶e smakuje. Bardzo dobrze pieczesz, ciasto 偶e p臋k艂o to dow贸d 偶e dobrze je uciera艂a艣, babki dobrze utarte te偶 p臋kaj膮. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
figiel Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Keks naprawd臋 wyborny !! Pozdrawiam 艣wi膮tecznie :) Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja tez zrobi艂am ten keks na wigili臋,bardzo wszystkim smakowa艂- Halinko dzi臋kuj臋 za przepis :) Cytuj
minia51 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja te偶 upiek艂am ten keks z przepisu Halinki. Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dorotko, Andy i Minia dzi臋kuj臋 i jestem zadowolona 偶e keks Wam smakuje. Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Czerwca 2009 HALINKO. DZISIAJ PIEKLAM TWOJE CIACHO, PYSZNE. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.