Skocz do zawartości

Kotlety Schabowe A La Saragossa


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Kotlety schabowe a la Saragossa

przepis z kuchnii hiszpańskiej

Składniki:

kilka kotletów schabowych

mąka, oliwa

4 małe cebule

4 ząbki czosnku

listek laurowy

puszka pomidorów

5 dkg szynki wędzonej

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

1 jajko ugotowane na twardo

2 łyżki natki pietruszki

12 oliwek bez pestek

sól, pieprz

post-5244-1174895300_thumb.jpg

Kotlety posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na oliwie.

Wyjąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym

Na pozostały tłuszcz wrzucić cebulę, czosnek i liść laurowy - smażyć na wolnym ogniu 5 minut.

Dodać dodać pomidory i pokrajaną szynkę.

Dusić na wolnym ogniu często mieszając aż odparuje większość płynu, a całość uzyska konsystencję piure.

Wlać wino, wrzucić posiekane jajko i natkę pietruszki, pokrojone oliwki. Całość zagotować.

Sosem zalać kotlety

Przykryć szczelnie i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopnii ok. godziny.

post-5244-1174895306_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.