grumko Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Mintaj po parysku Szaszłyki z rybą i wędzonym boczkiem Składniki 60 dkg filetów 25 dkg pieczarek 15 dkg boczku cytryna kilka gałązek natki pietruszki Marynata: 5 łyżek oleju 3 łyżki soku z cytryny pół łyżeczki suszonego tymianku pokruszony listek laurowy sól i pieprz Połączyć składniki marynaty. Filety pokrajać w kostkę, zalać marynatą, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na min. 3 godziny. Boczek i pieczarki pokroić w kostkę. Na szpadki nadziewać boczek, pieczarki, rybę. Piec na grillu skrapiając marynatą. Potrawę udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki pietruszki. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.