Skocz do zawartości

Mintaj Po Parysku


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Mintaj po parysku

Szaszłyki z rybą i wędzonym boczkiem

Składniki

60 dkg filetów

25 dkg pieczarek

15 dkg boczku

cytryna

kilka gałązek natki pietruszki

Marynata:

5 łyżek oleju

3 łyżki soku z cytryny

pół łyżeczki suszonego tymianku

pokruszony listek laurowy

sól i pieprz

Połączyć składniki marynaty.

Filety pokrajać w kostkę, zalać marynatą, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na min. 3 godziny.

post-5244-1174987837_thumb.jpg

Boczek i pieczarki pokroić w kostkę.

Na szpadki nadziewać boczek, pieczarki, rybę.

Piec na grillu skrapiając marynatą.

Potrawę udekorować plasterkami cytryny i gałązkami natki pietruszki.

post-5244-1174987847_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.