Skocz do zawartości

Ryba Po żydowsku


AnkaŚ

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1 kg ryby (płaty) cebula ogórki kiszone Zalewa: 2 szklanki wody 2 łyżki cukru 6 łyżeczek octu 1/2 szklanki oliwy 3 łyżki ketchupu ziele angielskie, liśc laurowy, sól, pieprz 1 przecier pomidorowy mały (np. w puszce) Rybę usmażyc w cieście naleśnikowym (gęste bez cukru). Zimne kawałki układac warstwami w misce tzn. ryba, pokrojone kiszone ogórki, cebula w plastrach i znowu ryba. Do garnka wlac wodę następnie dodac cukier, ocet, oliwę, ketchup, przecier oraz przyprawy. Wszystko zagotowac. Na koniec rybę zalac gorącą zalewą i po ostudzeniu włożyc do lodówki. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.