Skocz do zawartości

Gulaszowy Przysmak


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: To jest super smaczne danie na obiad i nie tylko składniki: -zupa gulaszowa KNORR - w proszku -mięso wieprzowe gulaszowe - 250g -woda - 150ml = 2/3 szkl. -olej - 3łyżki -papryka czerwona - 1 szt. Mięsa może być więcej wtedy i wody podwajamy porcje wykonanie: Pokroić mięso w kostkę polać olejem,dodać 1/2 torebki zupy gulaszowej KNORR i odstawić na chwile, w tym czasie podsmażyć na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajaną w kostkę paprykę; kiedy się przyrumieni ,dodać mięso i wszystko razem (mieszając)smażyć przez 10-15 min.(jeśli mięso jest wieprzowe)15-25 min.(jeśli mięso jest mieszane tz. wołowe) Następnie wlać do tego mięsa rozmieszaną z zimną wodą reszte zupy gulaszowej i dusić kolejne 15 min. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietane. Pyszne z makaronem, z ryżem,ziemniakami a nawet z pieczywem. Jest to danie szybkie i smaczne ,polecam -smacznego. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

:arrow:  Dziekuje za pochwałe i cieszę się że smakowało ja osobiście nie daje śmietany bo uważam że takie jest wspaniałe.Pozdrawiam :grin:  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.