Skocz do zawartości

Nadziewany Boczek


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Kilogram chudego boczku, cieńki płat bez skóry sól, pieprz, estragon, oregano Farsz 40 dag mielonego mięsa wieprzowego jajko 20 dag pieczarek nieduży por po łyżce masła i smalcu łyżeczka soli po pół łyżeczki pieprzu i roztartego rozmarynu Boczek natrzeć solą, pieprzem i zostawić na 1-2 godz w chłodnym miejscu. Pieczarki pokroić na ćwiartki, lekko przesmażyć na maśle, ostudzić. Białą umytą część pora pokroić w cieńkie plasterki, połączyć z pieczarkami i mięsem, dodać przyprawy i jajko, dokładnie wyrobić masę. Boczek posmarować grubo farszem, zwinąć, przewiązać nitką, obsypać ziołami, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godz. skrapiając wodą i podlewając wytworzonym sosem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.