Halinka Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 Masa serowa: 1 kg sera 6jajek 2 szkl. cukru 3 szkl. mleka 2 budynie 3/4 szkl.oleju spód: 1 jajko 15 dag cukru 12 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyzka cacao szkl. mąki Spód wyrabiamy i wylepiamy nią prostokątną forme. Ser przeciskamy przez preskę dodajemy jajka, cukier i wyrabiamy mikserem. Olej, mleko i dwa budynie wymieszać i wlać do masy serowej konsystęcja powinna byc lejąca (wodnita) wlewamy na spód ciasta i wstawiamy do piekarnika na 50 min. o temp.180st.C życze smacznego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnRa Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2004 Witam! :D zrobiłam ten sernik jest rewelacyjny, niebo w gębie!!!!!!!!!!!!!! Polecam go wszystkim smakoszom Pozdrawonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2004 Rzeczywiscie ...bardzo dobry...ale trzymałam go dłuzej w piecu.Konsystencja sera mnie troche przeraziła bo była taka lejąca ale grunt to sie nie przestraszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Troszkę przypomina sernik z rosą 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ten sernik jest rzeczywiście przepyszny ale ja robie" go troszke inaczej" do ciasta nie daje kakao ani białka to zostaje ,pozatym do sera rownież nie daje białek i o pół szkl mleka mniej i oleju 0,5 szkl. 15 min przed koncem pieczenia wykładam na ciasto ubitą piane z tychże białek z dodatkiem 3 łyżek budyniu śmietankowego takiego jak do sera, i nadal pieke aż piana się zrumieni , na patelni zozgrzewam masło dużą łyżkę i dodaje ok 15 dkg wiórek kokosowych ale prażę tyle aby tłuszcz się wchłoną i wykładam to na rumianą pianę ,albo też ostatnio jak robie to do ubitej piany wsypuje wiórka i też jest dobre :grin: polecam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Polecam jest bardzo dobry, ja jeszcze troszeczkę inaczej go robię. Ciasto kruche 25 dag mąki 10 dag cukru 1/2 kostki palmy 1 jajo 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg twarogu 5 żółtek 1 szklanka cukru 6 łyżek oliwy - dawniej jak piekłam to dodawałam 1/2 szklanki oleju i 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 1 litr mleka Pozostałe białka ubijam z 3/4 szklanki cukru, dodaję 10 dag wiórek kokosowych mieszam dokładnie i rozkładam na serniku. Piekę 50 min. nakładam kokos i piekę jeszcze 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ineczko a czemu teraz zmieniłas proporcje czy taki jest lepszy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Halinko ja sama od siebie nie zmieniłam, mam dwa przepisy i oby dwa są bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.