norma Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 30 dag mąki 15dag masła 10 dag cukru pudru 3-4 żółtka Zagnieść ciasto. Wylepić nim małe foremki i upiec na słomkowy kolor. Napełnić śłodkim nadzieniem według upodobań. Cytuj
Doris Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 norma a jakie nadzienie polecasz? Na pewno masz kilka wypróbowanych, jakby Ci to nie sprawiło kłopotu, zamieść tu przepis. :oops: Cytuj
norma Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Babeczki najczęściej napełniam kremem budyniowym: 1+1/2 szklanki mleka 1+1/2 szklanki cukru budyń na 3/4 litra mleka (waniliowy lub śmietankowy) 1 kostka masła dżem z czarnej porzeczki Do rondla wlewam 1 szklankę mleka i zagotowuję dodając cukier. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń i wlewam na gotujące mleko. Rozkręcam masło i dodaję po trochu wystudzony budyń. Na upieczone babeczki nakładam troszeczkę dżemu i szprycą nakładam budyniowy krem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.