norma Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 30 dag mąki 15dag masła 10 dag cukru pudru 3-4 żółtka Zagnieść ciasto. Wylepić nim małe foremki i upiec na słomkowy kolor. Napełnić śłodkim nadzieniem według upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doris Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 norma a jakie nadzienie polecasz? Na pewno masz kilka wypróbowanych, jakby Ci to nie sprawiło kłopotu, zamieść tu przepis. :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norma Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Babeczki najczęściej napełniam kremem budyniowym: 1+1/2 szklanki mleka 1+1/2 szklanki cukru budyń na 3/4 litra mleka (waniliowy lub śmietankowy) 1 kostka masła dżem z czarnej porzeczki Do rondla wlewam 1 szklankę mleka i zagotowuję dodając cukier. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń i wlewam na gotujące mleko. Rozkręcam masło i dodaję po trochu wystudzony budyń. Na upieczone babeczki nakładam troszeczkę dżemu i szprycą nakładam budyniowy krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.