Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30 dag mąki 15dag masła 10 dag cukru pudru 3-4 żółtka Zagnieść ciasto. Wylepić nim małe foremki i upiec na słomkowy kolor. Napełnić śłodkim nadzieniem według upodobań.

Opublikowano

Babeczki najczęściej napełniam kremem budyniowym: 1+1/2 szklanki mleka 1+1/2 szklanki cukru budyń na 3/4 litra mleka (waniliowy lub śmietankowy) 1 kostka masła dżem z czarnej porzeczki Do rondla wlewam 1 szklankę mleka i zagotowuję dodając cukier. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń i wlewam na gotujące mleko. Rozkręcam masło i dodaję po trochu wystudzony budyń. Na upieczone babeczki nakładam troszeczkę dżemu i szprycą nakładam budyniowy krem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.