Skocz do zawartości

Zapiekanki


joanna_bydg

Rekomendowane odpowiedzi

ZAPIEKANKA RYBNA -SEROWA Składniki: OP POMYSŁ NA ZAPIEKANKĘ SEROWĄ ZIARENKA SMAKU ZIOŁOWEGO 'WINIARY' 250 ML ŚMIETANĘ 12% 500 GR ZIEMNIAKI UGOTOWANE 450 GR RYBA PANGA 200 GR. PIECZARKI 1 SZT. CEBULA 2 łyszka MASŁO 100 GR. starty żółty ser 2 ŁYCZKI POSIEKANY KOPER PIEPRZ POMYSŁNA ...POŁĄCZYĆ ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM.ZIEMNIAKI POKROIC W PLASTRY. PIECZARKI I CEBULE OCZYŚCIĆ,POKROIĆ W PLASTRY ,PODSMAŻYĆ NA MAŚLE.W NACZYNIU DO ZAPIEKANIA UKŁADAC KOLEJNO :ZIEMNIAKI ORAZ PIECZARKI Z CEBULA, OPROSZYC ZIARENKAMI SMAKU I PIEPRZEM NASTĘPNIE FILETY RYBNE POKROJONE NA 5 KAWAŁKÓW.CAŁOŚC POLAĆ PRZYGOTOWANYM POMYSŁEM NA ...,POSYPAĆ SEREM. WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200C PIEKARNIKA .PIEC 20 MINUT.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Znam troszkę inną zapiekankę rybną. składniki: ryba panga 2 pory 3 cebule 20-30 dkg żółtego sera 500 ml śmietany curry sól,pieprz,ulubione przyprawy układamy warstwami: -pokrojony por utarty z solą tak aby zmiękł,kto woli może sparzyć -kawałeczki ryby przyprawione według gustu -pokrojona w piórka cebula -śmietana wymieszana z curry -potarkowany żółty ser pieczemy koło 45 minut w 180-200 stopniach pałaszujemy z bagietką

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.