wiola344 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 :grin: :razz: Danie to można podać na obiad i nie tylko - 500g mięsa mielonego - 500g brukselki - 1 cebula -1 jajo -gałka muszkatałowa -sól -pieprz -namoczona bułka wykonanie: ugotować brukselkę w osolanej wodzie ale tak aby była twardawa mięso i wszystkie składniki wymieszać i moczyć ręce we wodzie i formować małe pulpety smażyć na oleju aż się zrumienią następnie: -25dkg pomidorów lub 3 szt średnie -0,5 szkl śmietany -2 jaja -ok 400g sera żółtego tartego -gałka muszkatałowa wykonanie naczynie żaroodporne lub rondel wysmarować posypać bułką tartą wyłożyć brukselkę na to klopsy polać drobno pokrojonymi pomidorami , - tarty ser przełożyć do miski włać śmietane wymieszaną z jajkami ,dodać do smaku sól,pieprz,gałkę wymieszać i polać tym klopsy posypać po wierzchu papryką ostrą ale może być słodka piec ok 30 min w tem. 150 -180 c. Danie jest syte i bardzo smaczne ,moja rodzina je bardzo lubi,przepis zpisałam z telewizji a przyrządzał je Robert Makłowicz.Polecam :grin: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 wszystko robię podobnie .... oprócz ..... brukseli .... nigdy nie przyszłoby mi to do głowy - wypróbuję w najbliższym czasie, pozdrawiam dzięki za fajny przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 :grin: :razz: :grin: Witaj niuniaczek :D ta brukselka nadaje potrawie smaku naprawdę warto spróbować ,nie potrzeba dodatków tz. ziemniaków czy pieczywa choć można ale danie jest syte i bardzo smaczne gorąco polecam ten przepis. Pozdrawiam . :razz: :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.