Skocz do zawartości

Murzynek Z Kokosem


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Ja to ciasto robiłam już tyle razy, że nawet policzyć nie zdołam Zaczęłam jak tylko Pani Ela zamieściła tu ten przepis i od tamtego czasu właściwie co chwilę pojawia się na moim stole. Jest przepyszny po prostu. Jeszcze raz dziękuję Pani Pani Elu za ten przepis. A do podziękowań przyłącza się moja rodzinka.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny a co robicie z tymi zoltkami,ktore pozostaja po bialkach dodanych do masy kokosowej?Bialka jakby zostaly to mozna zamrozic ale zoltka?Mam ochote na tego murzynka od paru dni...:arrow:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i zrobilam w końcu! :arrow: Świetne ciacho ! To co tygryski lubią najbardziej: DUŻO,PYSZNIE,SZYBKO,TANIO I ŁATWO I JESZCZE RAZ PYSZNIE!!!!! :arrow: Zrobiłam wczoraj wieczorem,właściwie podczas trwania imprezy i jeszcze nim sie skończyła znikła połowa blachy. :arrow: Dziękuje za świetny przepis i pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Violu jeżeli chodzi o żółtka możesz zrobić z nich jabłecznik... łolda Tobie też dzięki serdeczne i pozdrawiam wszystkich.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takiego smaka mi narobiłyście,ze mój murzynek właśnie "siedzi" w piecu :arrow: Juz zapomniałam,jak on smakuje..... Wybieram się z córcią jutro nad wodę i jako,że uważam to ciasto za pyszne,ale i wygodne,to je ze sobą zabieramy :arrow: Co do pozostałych żółtek-bardzo proste rozwiązanie-ja mam dziś jajecznicę,dodając do nich dwa jajka,przy rozbijaniu których,rozwaliło mi się żółtko i do piany się nie nadały.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu.

Pani Elu ale ja mam dopiero 20 kilka lat i niezręcznie mi się tak do Pani zwracać po imieniu.

Zostańmy więć przy formie grzecznościowej: :arrow:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zabajko ale to nie ma znaczenia ile kto ma lat...jeżeli będziesz zwracała się do mnie po imieniu to tylko sprawisz mi przyjemność. Ja jestem na ty z osóbką która ma przeszło 60 lat i zostałysmy dzięki tej stronie dobrymi znajomymi. No ale decyzja należy do Ciebie....pozdrawiam Cię serdecznie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepis godny polecenia:) Placek wyrósł mi pięknie mimo że nie dałam proszku do pieczenia (prawdopodobnie to już nawyk ponieważ do każdego placka do którego dodawana jest piana z białek go nie używam). Zamiast zwykłego białego kokosu dodałam kokos w kolorze zielonym, i tym samym kokosem ozdobiłam wierzch placka. Wyszedł super:) Dziękuję bardzo za przepis :arrow:)) Pozdrawiam cieplutko:)))

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.