Skocz do zawartości

Jajka Z Pieczarkami W Cieście Francuskim...;)


Gość an_kubus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość an_kubus

Potrzebujecie: - 6 jajek + jedno dodatkowe - paczkę ciasta francuskiego (polecam firmy FROSTA) - natkę pietruszki - ok. 0,5 kg pieczarek - cebula - żółtko Na samym początku wyciągamy ciasto francuskie z zamrażalnika, aby rozmroziło się w temperaturze pokojowej. Pieczarki kroimy w małą kosteczkę i smażymy z cebulą. Po usmażeniu, odkładamy je do miski i czekamy aż przestygną. Gdy są już chłodne, mieszamy je z pietruszką i jednym dodatkowym jajkiem. Jajka gotujemy (10 min.), schładzamy i obieramy ze skorupek. Cisto francuskie dzielimy na sześć części ( jeśli kupiliście ciasto franc. firmy frosta, to po prostu wyciągacie po jednym kawałku na każde jajko) i wałkujemy. Kiedy ciasto będzie cienkie, kładziemy do na środku porcję farszu z pieczarek, a na nim ustawiamy jajko. Brzegi ciasta zwijamy tak, aby powstała koperta i układamy na blasze. Kiesy wszystkie pakieciki z jajkiem są gotowe, smarujemy je żółtkiem na pędzelku. Na koniec wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. ok 170 stopni, aż będą złote. I gotowe :) Smacznego ! ! !

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 lata później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.