ina12 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To rada dla wszystkich, którym brak czasu z gazety "Super Express" Suchy mak zemleć w młynku do kawy, a następnie dolewać do niego wrzącą wodę i mieszając, czekać aż spęcznieje. Po osiagnięciu właściwej konsystencji przygotowywać go zgodnie z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Ale takim recznym mlynku?Bo teraz na szczescie kawa jest juz w sklepach mielona (choc ja jej nie pije od ladnych paru lat ,bo nie moge a pilam po kilka dziennie i to z dwoch pelnych lyzek)A jeden mlynek doprowadzilam do ruiny mielac w nim cukier krysztal na cukier puder jak zapomnialam kupic.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Violu mak mielony jest w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Dzieki Halinko za odpowiedz.Tak wiem ,bo kupywalam taki mielony i wiem ,ze jest dobry,ale czasami sama miele np.do makowca to wtedy specjalnie jest moczony w mleku itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja już od kilku lat mielę mak w młynku. Nawet podawałam przepis na makowiec z jabłkami z tak zmielonym makiem. Proste i szybkie wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.