iwona30 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Składniki: 2 szkl ryżu - ugotować do miękkości 2 jajka całe 2 łyżki sera żółtego startego Farsz z jarzyn: Cebula, seler, marchew, pietruszka, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić na tłuszczu dopawić solą pieprzem i vegetą do smaku można dodać na końcu 1 łyżkę masła. Farsz z pieczarek: Pieczarki pokroić lub zetrzeć udusić na tłuszczu dodać cebulkę doprawić solą i pieprzem można dodać 1 ząbek czosnku. Farsz z mięsa: Mięso ugotować zemleć doprawić solą i pieprzem dodać cebulę i chwilkę podsmarzyć. Farsz z sera: Również farszem może być poprostu żółty ser. Wykonanie: Ryż ugotować na miękko ostudzić dodać jajka, starty ser, można doprawić solą i pieprzem według uznania i smaku. Nabieramy łyżką ryż, kładziemy na środek dłoni rozpłaszczamy dodajemy do środka farsz, formujemy kule i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Bardzo interesujace danie tylko czy ryz ma byc sypki czy bardziej kleisty :arrow: .No i istotna sprawa jaka przystawke podac :grin: .Poazdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja gotuję ryż w ten sposób 1 1/2 szkl. ryżu i 3 szkl. wody z tym że do wody dodaje vegete 1 kostkę winiary sól i troszkę pieprzu wsypuję ryż gotuję około 20 minut i odstawiam aż dojdzie. Ostatnio robiłam to dodałam 1 łyżkę przecieru pomidorowego dobrze wymieszałam z pozostałymi składnikami do środka dałam ser żółty były super. Tłuszcz musi być dobrze ciepły i przewracałam jak były dobrze upieczone bo czasami lubią się rozsypać przy przewracaniu. Polecam i pozdrawiam aha można jeść bez niczego albo z jakąś surówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.