Skocz do zawartości

Cappucino 2


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka mąki tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka wody Białka ubić na sztywno ,dodać wodę,cukier ,żółtka i mąki wymieszane z proszkiem. Wylać na blachę o wymiarach 23/36 cm i piec ok 30 minut w temp 170C. Po wystudzeniu przekroić. KREM -50 dag masła lub Kasi [ja robię z masła] - 4 serki waniliowe po 150 g -1 i 1/3 szklanki mleka w proszku granulowanego -3/4 szklanki cukru pudru [ nie zwykły] Masło utrzeć na puch,dodać cukier,potem serki i mleko. DODATKOWE SKŁADNIKI -paczka cappucino czekoladowego -paczka okrągłych biszkoptów Cappucino rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki wrzątku i ostudzić. Dół biszkoptu nasączyć kawą,wyłożyć warstwę kremu,następnie biszkopty maczane w kawie, warstwe kremu,górny biszkopt,nasączyć go kawą.Posmarować cieniutko kremem i posypać sypkim cappucino.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.