Skocz do zawartości

Jak Zrobic Tarte


elusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,moze ktos mi pomoze?Ja tarte robie tak: ciasto kruche schlodzone wykladam na forme i zapiekam10 min,na to klade farsz zalewam rozmaconymi jajkami ze smietana i posypuje utartym serem, zapiekam 20min.Taki znalazlam przepis.Niestety tarta jest smaczna,ale spod ma zakalcowaty.Co robie nie tak,czy ma taka byc?Poradzcie,prosze. elusia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a może coś takiego Dołączona grafika

http://www.naszakafejka.fora.pl/viewtopic.php?p=17337#17337

ciasto francuskie mrożone lub

1 duża cebula

0,6 kg mięsa drobiowego

0,5 kg pieczarek

20 dag sera

sól, pieprz, wegeta, olej do smażenia,

masło do smarowania blachy

jajko do posmarowania tarty

Mięso kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Nastepnie dodajemy pokrojone w paski pieczarki. Przyprawiamy i podduszamy, aż wszystko będzie miękkie.

Blachę do tarty natłuszczamy masłem, wykładamy ciastem francuskim i kładziemy farsz, następnie starkowany ser i przykraywamy ciastem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy ok 25 - 30 min aż ciasto się upiecze.

Podawać z ketchupem (tarta jest dość sucha) i surówką z kausty pekińskiej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.