Skocz do zawartości

Torcik truskawkowy


Rekomendowane odpowiedzi

:) CIASTO: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli POZA TYM: 2 galaretki truskawkowe 2 torebki śnieżki do ubijania z mlekiem 1 kg truskawek może być mniej lub wiecej Przygotowanie: CIASTO; białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać kolejno żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając wylać na blaszke wyłożoną pergaminem, upiec i po wystudzeniu pokroić w kostke 2-2 cm. KREM: Galaretki zalać wodą ( połowa jak na opakowaniu) wystudzic dosyć dobrze, ale żeby się nie stężała. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu i wymieszać ze schłodzoną galaretką. Do dużej miski wsypać pokrojony biszkopt, truskawki i wlać mase galaretkową, wymieszać delikatnie. Wyłożyć wymieszaną masę w średnią szklaną blaszkę lub w dużą tortownicę. Wszystko lekko ugnieść i wyrównać powierzchnie tak aby masa galaretkowa przykryła ciasto i truskawki. Wstawić torcik do lodówki na całą noc do stężenia. SMACZNEGO?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.